maanantai 30. tammikuuta 2017

Värinäytöt

Suoritin työssäoppimassa värinäytöt, joihin kuului kolme toteutettavaa hiustenvärjäystä asiakkaalle.

Ensimmäinen työni oli vaalennus, asiakkaan toiveena oli mennä selkeästi vaaleammaksi. Pohjalla hänellä oli jo aiemmin tehty kulunut balayage, oma tyvi 7-tummuinen ja keskiosissa vanhaa väriä noin 6-tummuista. Hän halusi kasvatella omaa väriä, joten emme koskeneet tyveen laisinkaan, sillä oma väri oli kasvanut jo niin pitkälle. Latvat olivat 8:n luokkaa.

Ennen:

Päätin lähteä vaalentamaan hiuksia raidottamalla ja vapaan käden balayage-tekniikalla, joita käytin sekaisin, että hius vaalenisi tarpeeksi, mutta siinä olisi myös liukua. Aloitin ensin niskasta ja etenin ylöspäin 6% vaalennusaineella, jonka jälkeen tein sivut ja päälliosan ja viimeiset osiot 9% vaalennusaineella, jotta etuosa vaalenisi samaan tahtiin takaosan kanssa. Sekoitin massan sekaan cool liftia taittamaan lämpimiä sävyjä ja lisäsin Fibreplexiä, sillä halusimme suojella mallin hentoja hiuksia. Pesupaikalla sävyttelin vielä Vibrancen 9,5-1 ja 9,5-4 ja lisäsin sekaan myös vähän 8-4. Tavoitteena oli luonnollinen vaalea, joten laitoin sekaan tuhkaa ja beigeä.

Jälkeen:
 Sisällä


Liikkeen ulkopuolella


Toinen työni oli punaväri, asiakkaan toiveena oli punaista ja tyvi ruskealla. Asiakkaalla oli oma tyvikasvu 8 tummuinen, pituudet olivat 5-6 tummuisia ja latva 6 tummuista. Viimeksi kun hän oli käynyt kampaajalla, oli väri jäänyt tyvestä liian kirkkaaksi ja keskipituudet olivat tummempia, mutta latvat taas asteen verran vaaleempia. Punainen oli myös kulunut pois. Laitoin tyveen 5-0 ja 4-57 3%, sillä halusimme että tyvi sointuisi paremmin yhteen pituuksien kanssa. Latvoihin laitoin 6-88 ja 6-77 1:1 6%, sillä halusimme, että punainen olisi enemmän lämmin kuin kylmä.

Ennen:

Jälkeen:


Kolmanneksi tein monisävyisen ruskean värjäämättömään tukkaan. Asiakkaan toiveena oli että menisimme tummempaan suuntaan. Asiakkaan hiukset olivat 7 tummuiset luonnostaan.
Tyveen laitoin 5-0, sillä hius oli itsessään jo lämpimän sävyinen enkä halunnut tuoda sinne vielä enempää lämpöä. Tein muutamia raitoja jakauksen molemmille puolille etuhiuksiin korostamaan kasvoja 3% vaalennusaineella. Latvoihin laitoin 6-65 3%, sillä tavoitteena oli lämpimän ruskeat hiukset. Pesupaikalla laitoin raitoihin 8-4 sävyn. Kuvissa värit eivät tule kunnolla oikeuksiinsa.

Ennen:

Jälkeen:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti