FÖÖNAUSKOE:
Kutsuimme koululle toiset asiakkaat föönauskokeeseen, jossa hiukset tuli föönata pyöröharjatekniikalla. Tähän kokeeseen soveltuivat parhaiten lyhyet hiukset. Asiakkaani hiukset olivat ns. ananastukka: päällä pituutta, takaa sekä sivuilta lyhyt siili. Hänellä oli luonnonkiharat, luonnostaan äärimmäisen karkeat ja paksut hiukset. Jälleen hiustyyppi oli haastava, mutta pidän haasteista.
Hiukset ennen pesua.
Lopputulos takaa.
Lopputulos sivusta päin.
Föönasin hiukset käyttäen pyöröharjaa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun koskaan laitoin lyhyitä hiuksia enkä ollut mitenkään varma onnistumisestani. Hiukset nousevat tuuheasti ylöspäin oikealle ja lisäsin hiuksiin suolasuihketta tuomaan tekstuuria ja pumppulakkaa pitämään hiukset halutussa muodossa paikoillaan. Arvosanaksi sain 3, josta olin positiivisesti yllättynyt. Hiustenpesusta sain jälleen 2+. Hiukset pesin muistaakseni smooth-shampoolla, joka vie karheutta pois ja hoitoaineena käytin kuiville hiuksille tarkoitettua moisture-hoitoainetta. Kritiikkiä sain siitä, että olisin voinut pestä voimakkaammin, plussaa sain hieronnasta.
PLASTINEN KAMPAUS:
Plastinen kampaus eli laatikkokampaus on miesten klassinen kampaus, jota usein käytetään kilpailutöissä. Tarkoituksena on saada kampauksesta kulmikas edestä, takaa ja sivusta katsoen. Tärkeää tässä kampauksessa on harjan ja föönin yhteistyö, jota pääsimme myös harjoittelemaan. Teimme kampauksen ensimmäistä kertaa heti koetyönä kampauspäälle, mutta aikaa meille oli varattu runsaasti tekoon.
Ohjeet plastisen tekoon. Ensimmäiseksi aloitetaan niskasta, joka föönataan sivuilta keskelle ja jätetään litteäksi. Sieltä osa kerrallaan edetään ylöspäin päälakea kohti. Päälaen korkeimpaan kohtaan eli lakipisteeseen kuuluu tulla selvä kulma, joka näkyy sivuprofiilista katsottaessa. Takaa hiusten tulee olla mahdollisimman tuuheat, mutta päältä niitä ei saa nostaa, sillä muuten neliöstä ei tule tasaista. Hiukset sivuilta tulee jättää vielä rauhaan. Sitten föönataan hiusten etuosa pyöreästi ylöspäin siten, että etuosaan muodostuu myös kulma. Sivut föönataan ylöspäin siten, että loputkin kulmat tulevat näkyviin. Lopuksi ohimolohkon alue föönataan kuvan osoittaman suunnan mukaisesti takaviistoon mahdollisimman paljon päätä myöten.
Ennen kokeen aloitusta Pia näytti miten plastinen tehdään.
Opettajan tekele edestä,
sivusta...
ja takaa. Kulmien tulee olle selvät ja suuntien oikeat.
Sitten pääsimme itse tositoimiin...
LÄHTÖTILANNE:
LOPPUTULOS:
Numeroksi sain 3, josta yllätyin. Työ sujui melko mukavasti ja olin aika rennoilla mielin kokeen aikana enkä halunnut stressata liikoja. Sivu- ja takaosiin olen tyytyväinen, etuosasta olisin halunnut tehdä hieman paremman. Aikeissani oli uusia koe, mutta arvosanaa ei tarvinnutkaan korottaa.
PAINETUT LAINEET:
Mielestäni koko kurssin hankalin työ, painetut laineet (lainetut paineet, hehheh) on klassinen naisten 1920-luvun lainekampaus. Märkiin hiuksiin muotoillaan laineet kamman ja sormien avulla. Tässä työssä moni juttu voi mennä vikaan ja hahmottaminen on äärimmäisen tärkeää. Jos laineet lähtevät väärään suuntaan, ei lopputuloksesta tule toivotun mukaista.
Olimme kerran aiemmin tunnilla harjoitelleet painettuja laineita kurssin aluksi shokkihoitona. Silloin itseltäkin pääsi monia ärräpäitä ja olin jo menettämässä järkeäni, kun en päässyt ensimmäistä lainetta pidemmälle, sillä en hoksannut tekniikkaa. Nyt kun olin antanut asioiden hautoa päässäni ja otin rauhallisemmin ja uskoin itseeni, sujui se paljon paremmin kuin ensimmäisellä kerralla.

Laineita jatketaan pään ympäri kerros kerrokselta ja ne kiinnitetään klipsein.
Niskaosion pidempiin hiuksiin tehdään sormikiharat. Osio pyöritetään sormen ympäri ja laitetaan klipsillä kiinni.
Kampauksen annetaan kuivua 30 minuuttia, omallani meni kyllä kuivua hieman yli puoli tuntia.

Hiusten kuivuttua klipsit poistetaan, hiukset harjataan aukikampausharjalla ja klipsit asetellaan uudelleen laineiden mukaisesti.
Sitten lakkaa, klipsien poisto ja voilà!
LOPPUTULOS:
Lopputulokseen olin tyytyväinen, sillä viimeksi laineet eivät näyttäneet edes etäisesti laineilta. Parannettavaa vielä on etenkin takaosion kanssa, siellä oli yhdistämätön kohta, joka loi kampauksesta reikäisen näköisen. Arvosanaksi sain 2,5, mikä oli parempi kuin ajattelin, mutta näin pienoisena perfektionistina olisin toivonut pärjääväni paremmin.
LETTIKAMPAUS:
Kokeessa tuli tehdä lettikampaus, jossa tuli käyttää kolmea eri kurssilla opettelemaamme lettitekniikkaa, myös erilaisia variaatioita sai käyttää. Kampauksen arvosteluun kuuluvat aina muoto, suunta ja pinta. Kampauksen tuli olla epäsymmetrinen, sillä se tekee siitä mielenkiintoisemman näköisen. Viistoa suuntaa suositeltiin ja painopisteet piti miettiä tarkkaan. Vietin edeltävän yön harjoittelemalla lettikampausta omaan kampauspääni kotona ja kehitin jo itselleni vision mitä haluan luoda. Olimme harjoitelleet ryhmässä tekemään kalanruotoletistä variaation kalanruotoletin ranskalaisittain ja halusin hyödyntää sitä kampauksessani. Jäin koulun jälkeen vielä tekemään kampaustani, sillä se oli melko työläs ja olen tunnetusti aina kaikessa viimeinen. En ollut varma, mitä lettejä yhdistäisin kalanruotovariaatiooni, joten improvisoin loput.
Jakaus vedetty viistoon.
Sivulla nyöritys yhdellä.
Kalanruotoranskis menee jakauksen mukaisesti viistoon ja jatkuu taakse niskaan saakka.
Kalanruotoranskis jatkuu niskan vasemmalle puolelle saakka, josta se nousee ylöspäin ja siihen yhdistyy nyöritys yhdellä sekä kolmen letti. Latvat kiharsin ja kiinnitin pinneillä koristamaan hiuksia.
Vasemmasta puolesta halusin tehdä epäsymmetrisen ja päätin hyödyntää nyöritystä. Korvan takaa lähtee kolmen letti.
Lähikuvia takaa.
Lopputulokseen olin tyytyväinen, läheltä katsottuna työ ei ollut kuitenkaan mielestäni tarpeeksi sileä. Kampaukseni pääsi esiteltäväksi 1.-luokkalaisten kampauksista koulumme Avoimien ovien päivään. Numeroksi sain 3, mikä yllätti täysin, sillä kurssin alussa en olisi ikinä edes uskonut oppivani lettejä saatika tekemään kokonaista lettikampausta. Kurssi yllätti positiivisesti! Jo ensimmäisen jakson aikana kehitys on ollut huimaa, toivon että se jatkuu tulevaisuudessa samaan tahtiin.
LETTIVIDEO:
Lopuksi vielä video, jonka teimme ryhmässä. Videolla opetetaan tekemään kalanruotoletti ja siitä variaatio, kalanruotoletti ranskalaisittain.
Videonne on kiva!
VastaaPoistaKiitos! :)
Poista